COMUNICAT LANSARE PROIECT ERASMUS+

 

Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea anunță implementarea proiectului de parteneriat „SĂ TRĂIM ȘI SĂ NE MIȘCĂM CONȘTIENT ÎN EUROPA NOASTRĂ!”, desfăşurat în cadrul programului european Erasmus+, acțiunea cheie KA2 – Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, tipul proiectului KA201 – Parteneriate strategice pentru educație școlară.

Proiectul, ce se va desfășura pe perioada 01.09.2018-31.08.2020, a fost aprobat de către Agenţia Naţională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, primind numărul de identificare 2018-1-RO01-KA201-049106, având aprobat un buget de 128.000 Euro.

În cadrul acestui parteneriat strategic, Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea este coordonator, având ca parteneri alte 3 școli din Uniunea Europeană:

  • Istituto Professionale di Stato – Servizi per l’Enogastronomia e l’Ospitalità Alberghiera – S. Savioli, Riccione, ITALIA;
  • Escola Secundária Ferreira Dias, Agualva Sintra, PORTUGALIA;
  • Srednja skola Hrvatski kralj Zvonimir Krk, CROAȚIA.

Acest parteneriat strategic al celor 4 state ale U.E. are scopul conștientizării și responsabilizării elevilor cu privire la turismul în varianta ecologică.

Școlile implicate în acest proiect sunt plasate în țări cu o identitate turistică puternică sau care încearcă acum să dezvolte acest domeniu economic. Creșterea volumului turistic implică preocuparea pentru eco-turism, iar cele 4 școli din parteneriat împărtășesc aceste valori și vor concepe activități comune pe această bază.

SCOPUL PROIECTULUI este de a consolida patrimoniul local, de a răspândi pe plan internațional și de a întări relațiile cu părțile interesate și cu organismele publice.

Proiectul nostru se adresează în primul rând elevilor de la specializări din domeniul turismului, cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, fără a îi exclude pe cei de la alte specializări.

Acest proiect urmărește obiectivele definite în Strategia U.E. „Europa 2020″, vizând un turism durabil și responsabil.

 Data comunicatului: 03.09.2018

Coordonator proiect,

Director adjunct,

Prof. ec. Mocanu Camelia