Flash Feed Scroll Reader

Proiect ERASMUS+ Vet4Scape

Proiect de parteneriat strategic în domeniul școlar în cadrul programului ERASMUS+ cu titlul
” Vocational Educational Training For Skills, Competence And Practice For Economy ” VET4SCAPE,  numarul: 2017-1 – AT01-KA219-035010_7

Durata proiect: 18 luni/ Perioada: 01.09.2017- 28.02.2019

Parteneri: Austria (coordonator ), România, Slovenia, Bulgaria, Portugalia, Slovacia, Cehia

Echipa  de proiect ROMANIA:

  • Prof. Ec. Ifrim Florentina - coordonator proiect
  • Prof. Ec. Mocanu Camelia Domnica – responsabil monitorizare și evaluare
  • Prof. Ec. Chesaru Nicoleta– responsabil diseminare
  • Prof.  Andronic Raluca – Oana – responsabil comunicare
  • Contabil șef Halmaghe Dorina – responsabil financiar

Diseminare în cadrul Colegiului Economic ,,Delta Dunarii”

 

diseminare banner 300x168 Vet4Scape ERASMUS+

 

 

 

 

 

d1 300x168 Vet4Scape ERASMUS+

 

 

 

d4 300x168 Vet4Scape ERASMUS+

 

 

 

 

 

 

 

 Programul Junior Achievement

ja 2 300x224 Vet4Scape ERASMUS+

In cadrul proiectului Erasmus elevii  s-au inscris si au dat pre-tesarea conform programului Junior Achievement.

COMPANIA JUNIOR este un „experiment”, un proiect care oferă elevilor oportunitatea de a-şi conduce propria afacere. Elevii efectuează cercetarea de piaţă, obţin capital prin vânzare de acţiuni, produc şi ţin înregistrările contabile ale companiei. Compania Junior este, totuşi, mai mult decât un exerciţiu de a conduce o firmă; ea este o oportunitate de a preda concepte economice prin experienţă. Asigură o oportunitate de a aplica principii economice şi de afaceri şi ajută la dezvoltarea spiritului de organizare, conducere, responsabilitate, lucru în echipă, delegare de responsabilităţi. Compania Junior este un „laborator” economic şi de afaceri care dă sens, semnificaţie concretă multor principii teoretice. Elevii lucrează împreună pentru a aplica aceste principii, rezolvând probleme de afaceri reale.
JA 300x224 Vet4Scape ERASMUS+ Pe durata funcţionării companiei, elevii conduc studii de piaţă, îşi măresc capitalul prin vânzarea de acţiuni, produc şi vând un produs, ţin evidenţa rezultatelor activităţii. De asemenea, prin experienţa directă, elevii învaţă importanţa unor concepte economice, cum sunt oferta, cererea, costurile variabile şi fixe, productivitatea. Prin acest program, abilităţile de conducere şi simţul responsabilităţii sunt puternic dezvoltate.

 


Ja 300x224 Vet4Scape ERASMUS+

Pentru succesul său în țările din rețeaua Junior Achievement Europe, programul a fost desemnat model de bună practică în educație antreprenorială de către Direcția Generală Întreprinderi și Industrie din cadrul Comisiei Europene.

Elevii care urmează programul au șansa de a participa la competiția națională Compania Junior desfășurată în luna mai, cea mai bună echipă urmând să reprezinte România la finala JA Europe Company of the Year Competition, prin intermediul burselor Junior Achievers.

 

  • .